الجمعة، 18 نوفمبر 2016

طريقة تحضير دجاج كاري - الشيف هاني الجوهري

دجاج كارى
مقدم من شيف هانى الجوهرى


كوك منيو

مدة التحضير 10
مدة الطهى 25

المقادير:

200جرام صدور اوشيش الدجاج المخلية بدون جلد وتقطع إلى شرائح او مكعبات حسب الرغبه
ملعقة صغيرة جدا صلصه بورى
معلقه صغيرة فلفل شيرى
1بصل مبشورة
1 فلفل أخضر مفروم
2ملاعق زيت نباتى
ملعقة زنجبيل مفروم ويفضل فريش
1 عود كرفس
2فص ثوم مفروم
1 ليمون ناشف
ربع معلقه كسبرة
2معلقه كارى
1 ملاعق فلفل اسود
كوب ماء
ربع ملعقة كركم صغيرة جدا
الملح حسب الرغبة

طريقه عمل فراخ بالكارى

أغسلى قطع الدجاج واتركيها جيدا
احضار طاسه عاميقه فيها زيت
البصل والفلفل الأخضر في الزيت حتى يصبح لونها بنيا ذهبيا
اضافه الفراخ حيب الرغبه صدور او شيش مع تقليب لمدة 5 دقائق حتى يتغير لونها
إضافة الزنجبيل والثوم والأستمرار في التقليب
ويضاف الكارى مع تقليب
يضاف الخليط من البهارت المذكورة
يضاف عليه المياة والملح حسب الرغبه
ترفع على النار وتترك حتى تجف وتقلب على الجانبين
واخيرا قبل رفع الفراخ من على النار قومي بإضافة مسحوق الكركم بنسبه قليله ونضافه عليه معلقه صلصه تكون صغيرة جدا وكدة يكون الفراخ بصوص الكارى جهاز
ملوحظه :
ممكن احضار طاجن ونضع فى الفراخ الكارى بعد التسويه وعليها كريمه لبانى من فوق وتدخل الفرن و تاخد تحمير من فوق وبالف هنا عليكم جميعا الشيف هانى الجوهرى...