الخميس، 1 يونيو 2017

طريقة عمل دجاج باتزا - الشيف هاني الجوهري


طريقة عمل دجاج باتزا

انهاردا عملت وجبه جميله للأطفال والكبار
مدة التحضير 20
مدة الطهى 25

المقادير

2 صدر دجاج صدور ومدقوق
1معلقه صغيرة ثوم بودر
1معلقه صغيرة ملح
2معلقه عصير ليمون
1 معلقه فلفل ابيض
1معلقه مسطردة
1عدد بيضه
ربع كوب مياة بصل
بهار للفراخ
كوب بقسماط
ملح وبهار مضاف للبسقماط
دقيق مضاف للبسقماط
1 1/2 كوب زيت، للتحمير

طريقة العمل

يضاف كل ما هو مذكور فى المقادير من توابل وعصير ليمون و ومسطردة
ويضاف كوب من الماء
يُضاف اليهم البهار والملح، ثم ينقع فيهم فراخ البانيه لمدة ساعتين فى الثلاجة
نخرج الفراخ بانيه من الخلطة وتغمس فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط مرة اخرى وتقلى الفراخ فى الزيت حتى السواء الكامل ثم اخراجها

مقادير اسباحتى بصوص ابيض

ربع كيس اسباحتى مسلوق
كوب لبن
4 معلقه كريمه لبانى او قشطه
1معلقه ذبدة
ربع معلقه صغيرة ثوم
1معلقة دقيق
نصف مكعب مرقه
فلفل ابيض
نصف كوب جبنه موزريلا

طريقه الطهى

يحضر طاسه على النار فيها قطعه من الذبدة حتى تذوب وعليةبصل مفروم ثم معلقه الدقيق ويقلب جيدا
ويضاف البن ويقلب ومرقه دجاج ثم الكريمه البانى ومكرونه مسلوقه اسباجتى
حتى يكون الصوص ثقيل ومتماسك
احضار قطع الدجاج بانيه وعليها مكرونه صوص ابيض ثم الجبنه الموزريلا تدخل الفرن حتى يتغير لون الجبنه ونضاف بعض من الفلفل الوان كما هو واضح بالصورة .