السبت، 15 أبريل 2017

شيش طاووق دايت مقدمه من الشيف هانى الجوهرى


شيش طاووق دايت

اليوم نقدم لكم شيش طاووق ديت مع الارز المسلوق والخضار السوتيه
مقدمه من الشيف هانى الجوهرى
المدة التحضير 15
مدة الطهى 25

شيش طاووق
نصف ك فراخ وراك بدون عظم ولا جلد
1علبه ذبادى
نصف كوب مياة بصل
معلقه كبير زيت زيتون
ملعقة صغيرة ملح
معلقه زعتر خشن
فلفل ابيض .

طريقةالعمل

هاتجيبي الفراخ وتقطعيها مكعبات وبعدين تجيبي مكونات التتبيلة وتحطي الفراخ والتتبيلة
وهى عبارة عن كل المكونات الموجودةسابقآ
وترجيها مع بعض لحد ماتختلط
وبعدين تجيبي اعواد خشبية
دة لو هتعمليها فى الفرن بدون زيوت
حتى يكون لونها ذهبى وتاكيد من السواء مع تقليب جيدا حتى ينضج
طريقه عمل الارز مسلوق بقدونس
كوب من الأرز.
ملعقة صغيرة من الملح
ستّة أكواب من الماء
ربع كوب مقدونس مفروم

طريقة التحضير

ضع الماء في إناء حتى يغلي أضف الأرز والملح إلى الماء المغلي اترك الأرز على نار هادئة لمدة عشر دقائق عند نضوج الأرز أطفئ النار ثم قم بتصفية الأرز من الماء واتركه في المصفاة حتى يتصفى الماء نهائياً ثم اضافه البقدونس المفروم مع تقليب جيدا
طريقه عمل خضار سوتيه
قطعي الخضار واسلقيها في الماء لمدة عشر دقائق بعد الغليان صفي الخضار المسلوقة من الماء وضعيها في ماء بارد كي لا تخسر لونها أخرجي الخضار من الماء البارد وضعيها في صينية أضيفي إليها مع زيت الزيتون وقلبي وزعتر الخشن

معلومه:عشان الاعواد الخشب ماتتحرقش منك في الفرن حطيها قبل الاستخدام في مياة او فى خل
مع تحياتى الشيف هانى الجوهرى.......