الأحد، 30 أكتوبر 2016

بيتزا سلمون بالكفيار والجمبرى - الشيف هاني الجوهري

طريقة تحضير بيتزا سلمون بالكفيار والجمبرى مقدمه من شيف هانى الجوهرى


كوك منيو

الشيف هاني الجوهري
الشيف هاني الجوهري
  مدة التحضير 15 دقائق
مدة الطهى8 الى 10 دقائق
1ك دقيق
10 جرام خميرة
10 جرام ملح
10جرام سكر
10 جرام زيت زيتون
5 جرام محسن عجين
200 جرام جبنه موزريلا
250جرام لبن
250 جرام مياة
50 جرام سلمون استيك
50 جرام جمبرى لحم
معلقه صغير كفيار
2 شريحه فلفل مفروم احمر

طريقه العمل

قومى بخلط مقادير عجينة البيتزا مع بعضها البعض واتركيها حتى تختمر، بعد ذلك قومى بتقليب الجمبرى مع سن من ثوم على النار لمدة دقيقه وزعتر لبنانى حساب الرغبه
بعد ذلك قومى بدهن صينية صغيرة بالزيت وفرد جزء من العجينة عليها، بعد ذلك ضعى على وجه الصينه صوض البيتزا وبعض من الجمبرى وكل من تحبى .. ثم الجبنه الموزريلا أدخليها الفرن بعد مرور 4 دقائق خرجى البيتز من الفرن ثم يضاف عليها سلمون استيك وستحصلى على بيتزا جميل بعد ذلك يضاف الكفيار بعد خروجها من الفرن ويضاف فلفل الالوان احمرمفروم وتكون بشكل الصورة المذكورة
طبعا صوص البيتزا سهلا اوى
طماطم مشويه فى الفرن مع ثوم وزعتر خشن وجزر
وبعدها اقوم بتقشير الطماطم وفرمها مع الريحان وبعض من الكاتشب وثوم والملح الخفيف يعنى فى اكتر من طريقه
ملوحظه هام
ممكن نعمل عجينه بيتز وبعدها تقطيع على 6 وجبه او 7 دة مقدار 1ك دقيق وكل قطعه فى كيس وفى التبريد الثلاجه ولو حبيتى تعملى بيتزا سهلا ان تعملى بسرعه فى اى وقت
تحياتى شيف هانى الجوهرى......