السبت، 25 فبراير 2017

طريقه عمل جمبرى مشوى مقدمه من شيف هانى الجوهرى

طريقه عمل جمبرى مشوى

مقدمه من شيف هانى الجوهرى


مدة التحضير 15
مدة الطهى 25

 المقادير

ربع كوب زيت ذرة
1 كوب ماء
5 فص ثوم
عصير 4 ليمون
معلقه مسطردة
فنجان قهوة خل
2 حباية طماطم وسط
3 ملاعق كبيرة كاتشب حار
حزمة شبت
حزمة بقدونس
ملح/فلفل اسمر/كمون كتيرشوية/بهارات/فلفل /نعناع خفيف

طريقه العمل

يخلط الجميع فى لتر الخلاط جيداً وترك فى الثلاجة نصف ساعة
تجيبى الجمبرى بقشره وتفتحى ظهرها بسكينة مشرشرة بالراحة وتخرجى الخط الأسود الموجود به ويكون الكلام ده تحت حنفية المياه وهى مفتوحة عشان(الخط ده سبب ظفارة الجمبرى)
وبعد الانتهاء من النظافة.يوضع فى صينية وتصب عليه الخلطة السابقة ويترك ساعتن فى الثلاجة.
احضرى صاج الفرن ورصيهم كل الجمبرى
يرص عليها شرائح من الليمون وا
-يرش على كل صف خط رفيع زيت زيتون أو ذرة.
ويدخل الفرن على درجة حرارة 180 لمدة من 15 الى 25 دقيقة
- شغلى الشواية العليا لمدة 5 دقائق فقط ويكون باب الفرن مفتوح.

طريقه عمل الارز بالجمبرى

تبلي الجمبري بالبابريكا الحارة والحلوة والكزبرة والزنجبيل والشطة الحارة والصويا صوص والفلفل الأسود وعصير الليمونة
ضعي الزيت والسمن في قدر على النار واضيفي اليه الجمبري وقلبيه لمدة خمس دقائق
اضيفي الجزر للجمبري وقلبيه قليلا
اضيفي اللأرز ثم أضيفي الملح وقلبي جميع المكونات بهدوء حتى لا يتفتت الجمبري
اضيفي كمية مناسبة من الماء لغمر الأرز ثم ضعي النار على أقل حرارة وغطي القدر حتى ينضج الأرز