السبت، 31 ديسمبر 2016

تورتة الكريسماس

اسم التورته تورتة الكريسماس

مقدمه من الشيف رحاب أحمد


مدة التحضير. ساعه
مدة الطهي. ربع ساعه
مدة التركيب. ساعه وربع

المقادير

مقادير الأسبونج
١- عشر بيضات
٢- رشة فانليا
٣- رشة ملح
٤- كوبين الا ربع سكر
٥- كوبين دقيق
٦- باكو بيكنج بودر

مقادير كريمة الحشو
١- ربع كيلو كريمه
٢- اتنين كوب مياه مثلجه

مقادير كريمة الذبده
١- كوب زبده لينه
٢- كوبين سكر بودره

طريقة العمل :لعمل الأسبونج

نضرب المكونات السكر مع البيض مع الفانليا حتي الهيشان
وننزل بالدقيق والمبودر تدريجيا ثم تصب في صينيه مدهونه ذبده . ونكون محمين الفرن علي ٢٠٠ درجه
تدس في الفرن ولمدة ربت ساعه حتي النضج
ثم تخرج من الفرن وتترك لتبرد

لعمل كريمة الحشو:

ربع كيلو كريمه مع اتنين كوب ماء مثلج في العجان وتضرب حتي الهيشان

لعمل كريمة الذبده:

نضرب كوب زبده لينه مع اتنين كوب سكر بودره في العجان علي السرعه العاليه حتي تمام التجانس

يتم تقطيع الكيك اللي ثلاث طبقات تحشو كل طبقه بالكريمه مع قطع الفاكهه او الشوكلت حسب الرغبه
ثم تغطي بكريمة الذبده تماما
ثم نقوم بأحضار عجينة الفوندام
وتغطي بها التورته تماما حسب اللون والشكل المطلوب
وكمان الشكل المجسم المراد تركيبه فوق التورته حسب الرغبه والاحتياج وتقدم بألف هنا